Протези після ампутації пальців і часткової ампутації кисті

Кисть руки і пальці дуже важливі для повноцінного життя, і в разі їх втрати людина відчуває суттєві незручності. Багато хто вважає, що з втратою кисті або пальців повноцінне життя закінчується назавжди. Але це, звичайно, не так: сучасна наука та інженерія здатна замінити відсутню кисть або пальці протезом, який зможе виконувати безліч корисних функцій. Звичайно, це не повністю адекватна заміна, але з кожним роком функціональні можливості протезів ростуть. Протези кисті бувають в двох основних різновидах: косметичні і активні. Звичайно, у других функціональність вище, але і ціна на активні протези кисті також вище.

Функціональність і естетика

Протези замінюють ампутовані пальці або частину кисті і виконують важливі функції. Вони розширюють можливості ураженої кисті і можуть, наприклад, служити для захвату і утримання різних предметів. Сторонні люди часто з першого погляду навіть не помічають протези пальців або частини кисті. Протези виробляються відповідно до індивідуальних характеристик і є природною копією відсутніх частин кисті.

Матеріал

Провідні виробники виготовляють протези пальців і частини кисті з так званого медичного силікону. Цей силікон перевірений на сприятливість для шкіри і підходить для медичного застосування. Високоякісний силіконовий матеріал забезпечує всі характеристики, необхідні для оптимального протезу: функціональність, естетичність і зручність.

Застосування

Чутлива кукса надійно захищена куксоприймальною гільзою індивідуальної конструкції. Користуватися протезом дуже просто: він легко надівається і знімається. Тонкий край гільзи не обмежує свободу руху інших пальців і забезпечує максимальний комфорт. Одночасно протез дуже надійно і щільно кріпиться на куксу за допомогою вакууму.

Додаткові переваги силікону: термостійкість і стійкість до УФ-випромінювання. За силіконовим протезом легко доглядати. Його необхідно мити зовні щодня після використання водою і pH-нейтральним милом. На ньому не залишиться постійних плям, якщо дотримуватися інструкції по догляду.